Ciulama de carne de gaina cu garnitura de mamaliguta
PrinteazaCiulama de carne de gaina cu garnitura de mamaliguta
- 1,200 kg carne de găină
- 200 g zarzavat de supă
- 2 cepe
- 200 g unt sau ulei
- sare
- piper boabe
- 300 g mălai
- 3-6 linguri de făina
- puţin lapte
Mod de preparare:
Carnea se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul curăţat intreg, ceapa tăiată în două, sare şi puţin piper boabe.
Pe parcurs se spumează şi cînd carnea este fiartă se scoate şi zeama se strecoară. Separat să căleşte foarte puţin făina şi se stinge cu zeama strecurată şi cu puţin lapte.
Se fierbe circa 20 minute amestecîndu-se să nu se lipească, apoi se pun bucăţile de carne cu care se mai fierbe citeva minute. Separat se serveşte o mămăliguţă pripită.
Pofta buna!
Imi place ciulamaua.