Ciulama de ciuperci cu oregano
PrinteazaCiulama de ciuperci cu oregano din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, amidon, apa, oregano, sare, piper.
- 500 g ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 1 lingură amidon
- 150 ml apă
- sare
- piper
- puţin oregano uscat
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală, se scurg şi se taie fâşii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt.
Intr-o tigaie se pune ulei la încins. Când este gata se adaugă ceapa, usturoiul. Se lasă 2-3 minute să se înmoaie. Se adaugă ciupercile, se pune sare, piper şi se lasă la sotat.
Când sunt pătrunse pe jumătate, se pregăteşte ciulamaua. In aproximativ 150 ml apă rece se dizolvă amidonul bine şi se pune peste ciuperci. Se amestecă, se potriveşte de sare, piper, se lasă pe foc cât să fiarbă bine sosul.
Se decorează cu oregano uscat.
Pofta buna!