Ciulama de ciuperci de post
PrinteazaCiulama de ciuperci de post din: ciuperci, faina, margarina, lapte de soia, patrunjel, sare, piper.
- 500 g ciuperci
- 4 linguri de faina
- 4 linguri margarina
- 2 cani de lapte de soia
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape, se taie în formă de lame şi se înăbuşă în 2 linguri de margarină. Dacă este nevoie, se adaugă şi puţină apă călduţă.
în timp ce se înăbuşă, în altă cratiţă se înfierbântă 1 lingură de margarină şi se căleşte făina, pe care se stinge cu o cană de lapte din soia. Se lasă să fiarbă pe foc domol, amesţecând mereu cu lingura de lemn.
Când începe să se îngroaşe, se adaugă ciupercile şi laptele rămas, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă şă fiarbă încă circa jumătate de oră.
Când se ia de pe foc, se pune deasupra margarina rămasă, pentru a nu se forma o crustă la suprafaţă. E de preferat să se servească cu mămăliguţă.
Pofta buna!