Ciulama de gaina cu mamaliguta
PrinteazaCiulama de gaina cu mamaliguta din: carne de gaina, faina, unt, ceapa, smantana, malai, sare.
- 1,200 kg carne de găină
- 2 linguri cu făină
- 100 g unt
- sare
- 1 ceapă
- 2 linguri cu smântână legata
- 300 g mălai
Mod de preparare:
Tăiaţi găina în bucăţi egale, opăriţi-le, spălaţi-le din nou cu apă rece. Puneţi-le la fiert în 2 l de apă cu o linguriţă de sare şi ceapa.
Când carnea este pătrunsă, strecuraţi zeama prin sită deasă şi puneţi carnea pe un platou.
Separat pregătiţi un sos alb din unt, făină şi zeama în care a fiert carnea. Lăsaţi să clocotească 5 minute, amestecaţi continuu cu o spatulă din lemn astfel încât preparatul să nu se lipească de vas.
Adăugaţi bucăţile de carne, puneţi smântână şi serviţi ciulamaua cu mămăliguţă pripită.
Pofta buna!