Ciulama de gaina

Printeaza

Ciulama de gaina din: carne de gaina, zarzavat, ceapa, unt, piper, malai, faina, lapte, sare.

Ingrediente:Ciulama de gaina

  • 1, 2 kg carne de găină
  • 200 g zarzavat de supa
  • 2 cepe
  • 200 g unt sau margarină
  • câteva boabe de piper
  • 300 g mălai
  • 5-6 linguri cu făină
  • puţin lapte
  • sare

Mod de preparare:

Curăţaţi, treceţi prin flacără şi spălaţi foarte bine carnea de gaina. Tăiati-o apoi în bucăţi şi puneţi-o la fiert.

Indepărtaţi spuma, apoi adăugaţi zarzavatul curăţat şi întreg, ceapa taiata in jumătăţi, sare si piper. Cand carnea este fiarta, scoateţi-o în alt vas, iar zeama strecuraţi-o.

Separat, caliti foarte putin făina, stingeţi cu zeama strecu­rată şi cu lapte. Lăsaţi să fiarbă 20 de minute, amestecand con­tinuu cu o spatulă din lemn.

Puneţi dupa aceea bucăţile din carne cu care lăsaţi preparatul să mai fiarba cateva minute. Separat, pregătiţi o mămăliguţă pripită cu care aduceţi ciulamaua la masă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.