Ciulama de gaina
PrinteazaCiulama de gaina din: carne de gaina, zarzavat, ceapa, unt, piper, malai, faina, lapte, sare.
- 1, 2 kg carne de găină
- 200 g zarzavat de supa
- 2 cepe
- 200 g unt sau margarină
- câteva boabe de piper
- 300 g mălai
- 5-6 linguri cu făină
- puţin lapte
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi, treceţi prin flacără şi spălaţi foarte bine carnea de gaina. Tăiati-o apoi în bucăţi şi puneţi-o la fiert.
Indepărtaţi spuma, apoi adăugaţi zarzavatul curăţat şi întreg, ceapa taiata in jumătăţi, sare si piper. Cand carnea este fiarta, scoateţi-o în alt vas, iar zeama strecuraţi-o.
Separat, caliti foarte putin făina, stingeţi cu zeama strecurată şi cu lapte. Lăsaţi să fiarbă 20 de minute, amestecand continuu cu o spatulă din lemn.
Puneţi dupa aceea bucăţile din carne cu care lăsaţi preparatul să mai fiarba cateva minute. Separat, pregătiţi o mămăliguţă pripită cu care aduceţi ciulamaua la masă.
Pofta buna!