Ciulama de miel
PrinteazaCiulama de miel din: carne de miel, untura, ceapa, faina, sare.
- 750 g carne de miel
- 2 linguri untură
- 1 ceapă
- 2 linguri făină
- sare
Mod de preparare:
Se spală carnea, se taie bucăţi, se aşază într-o cratiţă şi se toarnă apă cît s-o acopere. Se adaugă o ceapă întreagăşi sare.
Se spumeazăşi se lasă să fiarbă acoperit pînă este gata ceapa se aruncă. Separat se prăjeşte făina în untură fără însă să se rumenească.
Se stinge cu zeama în care a fiert carnea, amestecînd repede să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă peste bucăţile de carne. Se mai lasă să dea un clocot.
Ciulamaua este mai gustoasă dacă se adaugă în sos o ceşcuţă de lapte.
Pofta buna!