Ciulama de pasare cu nuca

Printeaza

Ciulama de pasare cu nuca din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei.

Ingrediente:

  • carne de pasăre
  • 1 kg nuci
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • unt
  • ulei

 

Mod de preparare:

Ciulama de pasare cu nuca: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea pâniă capătă consistenţa untdelemnului.

Se adaugă, turnând treptat şi amestecând tot timpul, supa în care a fiert pasărea, strecurată:. Se pun într-o cratiţă, pe foc potrivit, faina şi uleiul.

Când capăttă o nuanţă de cafeniu, se adaugă treptat apă rece, să se subţieze bine. Se adaugă sosul din nuci şi carnea pe jumătate fiartă.

Se lasă pe foc mic până ce carnea se fierbe bine şi sosul se omogenizează, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

Se toarnă în farfurii, fierbinte, şi se adaugă câte o bucăţică de unt.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.