Ciulama de pipote si ciuperci
PrinteazaCiulama de pipote si ciuperci din: pipote, faina, unt, ciuperci, morcovi, ceapa, sare, piper.
- 700 g pipote de pui
- 3-4 linguri făină
- 2 linguri unt
- circa 600 ml supă de pui
- 200 g ciuperci
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriţă boabe de piper
- sare
Mod de preparare:
Speli pipotele şi le cureţi de eventualele pieliţe. Cureţi şi speli legumele şi ciupercile.
Pui la fiert, în apă uşor sărată, pipotele, ceapa, boabele de piper şi morcovii. Indepărtezi spuma şi fierbi măruntaiele la foc mediu, până când se înmoaie.
Tai ciupercile în lamele fine şi le opăreşti pentru 5 minute. Topeşti untul într-o cratiţă, la foc mediu.
Presari făina şi mixezi energic, apoi stingi cu supa fierbinte de pui, pe care o torni treptat, timp în care amesteci cu repeziciune, ca să nu se formeze cocoloaşe. Dacă sosul e prea vâscos, subţiezi cu puţină supă în care au fiert pipotele şi legumele.
In sosul alb, adaugi legumele, ciupercile, pipotele tăiate, sare şi piper după gust. La sfârşit, presari pătrunjelul tăiat mărunt.
Serveşti ciulamaua fierbinte, alături de mămăligă caldă şi de un pahar cu vin roşu.
Ciulama de pipote si ciuperci
Pofta buna!
Foarte buna ciulamaua