Ciulama de pui de balta
PrinteazaCiulama de pui de balta din: copane de la pui de balta, faina, sare, piper, cepe, vin alb, oua, unt, lamaie, orez si supa limpede.
- 36 copane de la puii de baltă
- 1 lingură cu făină
- sare
- piper
- 2 cepe
- 1 pahar cu vin alb
- 2 gălbenuşuri
- 180 g unt
- 1 lămâie
- 200 g orez
- 2 pahare cu supă limpede
Mod de preparare:
Curăţaţi copanele de piele, spălaţi-le, apoi fierbeţi-le cu apă, vin, ceapă şi sare. Separat, faceţi un sos din: 80 g unt, făină, şi apă în care au fiert copanele de broască.
Dregeţi acest sos cu: gălbenuşurile, zeama de lămâie şi smântână. Separat, pregătiţi un pilaf din: orez, unt, ceapă tocată şi supă.
Răsturnaţi pilaful pe un platou rotund. Puneţi în jurul acestuia copanele de pui de baltă cu sosul. Restul de sos, aduceţi-l la masă în sosieră alături de preparat.
Ciulama de pui de balta
Pofta buna!