Ciulama de rinichi cu mamaliguta
PrinteazaCiulama de rinichi cu mamaliguta
- 800 g rinichi
- 100 g unt
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 200 g făină
- sare
- piper
- 1/2 pahar de lapte
- 300 g mălai
Mod de preparare:
Rinichii se taie în două în lungime (pe lat), se curăţă interiorul, apoi se spală în multe ape.
Se fierb în apă cu sare, cu ceapa şi zarzavatul tăiat bucăţi mai mari. în alt vas, se rumeneşte făina puţin în unt şi se stinge cu zeama de la rinichi strecurată şi cu laptele, amestecîndu-se bine pe foc să nu se lipească.
Rinichii tăiaţi feliuţe se pun în ciulama şi se mai fierb 10-15 minute.
Se pune piper, sare şi se serveşte cu mămăliguţă pripită.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciulama de rinichi cu mamaliguta
Ciulama de rinichi n-am mai facut. In schimb, ciulamaua de ciuperci imi place mult.