Ciulama de roşii
PrinteazaCiulama de roşii din: rosii, ceapa, gogosar, usturoi, smantana, faina, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 800 g rosii
- 1 ceapa mare
- 1 gogosar sau 1 ardei
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 linguri smantana
- 2 linguri faina
- patrunjel
- putin ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti în ulei ceapa şi gogoşarul tăiate mărunt. Cureţi de pieliţă roşiile opărite, le tai felii şi le adaugi peste ceapă şi gogoşar, împreună cu o cană cu apă, apoi le laşi la fiert. Desfaci făina cu o cană cu apă rece, o adaugi în cratiţă şi asezonezi cu sare şi piper, după gust.
După câteva clocote, stingi focul şi adaugi smântână, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat mărunt.
Ciulama de roşii
Pofta buna!