Ciulama de urzici cu usturoi
PrinteazaCiulama de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, unt, faina, lapte, usturoi si sare.
- 4 gramezi urzici
- 1 ceapa mica
- 150 g unt
- 4 linguri faina
- 300-500 ml lapte
- 1 capatana de usturoi
- sare
Mod de preparare:
După ce le-ai curăţat bine şi le-ai spălat în mai multe ape, fierbi urzicile în apă cu sare, până se înmoaie. Scurgi urzicile foarte bine, iar apa care rămâne poate fi folosită la ciorbe sau borş. Toci urzicile mărunt, pentru că sunt mai tari, eventual poţi folosi mixerul.
Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti în ulei încins, adaugi urzicile tocate şi făina. Amesteci bine până se omogenizează. încorporezi untul şi completezi cu lapte, amestecând până când compoziţia ajunge la consistenţa dorită.
Mâncarea de urzici trebuie să fiarbă la foc mic. Amesteci des, să nu se prindă. Când e aproape gata, adaugi usturoiul făcut mujdei şi mai ţii urzicile pe foc, să mai dea în 2-3 clocote.
Ciulama de urzici cu usturoi
Pofta buna!
Ce urat arata ciulamaua de urzici