Ciulama de urzici cu usturoi

Printeaza

Ciulama de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, unt, faina, lapte, usturoi si sare.

Ingrediente:Ciulama_de_urzici_cu_usturoi

  • 4 gramezi urzici
  • 1 ceapa mica
  • 150 g unt
  • 4 linguri faina
  • 300-500 ml lapte
  • 1 capatana de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

După ce le-ai curăţat bine şi le-ai spălat în mai multe ape, fierbi ur­zicile în apă cu sare, până se înmoaie. Scurgi urzicile foarte bine, iar apa care rămâne poate fi folosită la ciorbe sau borş. Toci urzicile mărunt, pentru că sunt mai tari, eventual poţi folosi mixerul.

Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti în ulei încins, adaugi urzi­cile tocate şi făina. Amesteci bine până se omogenizează. încorporezi untul şi completezi cu lapte, amestecând până când compoziţia ajunge la consistenţa dorită.

Mâncarea de urzici trebuie să fiarbă la foc mic. Amesteci des, să nu se prindă. Când e aproape gata, adaugi usturoiul făcut mujdei şi mai ţii urzicile pe foc, să mai dea în 2-3 clocote.

Ciulama de urzici cu usturoi

Ciulama_de_urzici_cu_usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce urat arata ciulamaua de urzici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.