Ciulama de vitel cu ciuperci

Printeaza

Ciulama de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, morcovi, ceapa, cuisoare, bouquet garni, ciuperci, ceapa verde, lamaie, vin, unt, faina, galbenusuri, smantana, patrunjel, sare.

Ingrediente:Ciulama de vitel cu ciuperci

  • 1,2 kg carne de viţel
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 2 cuişoare
  • 1 bouquet garni (amestec de ierburi aromate)
  • 300 g ciuperci
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 lămâie
  • 300 ml vin alb
  • 70 g unt
  • 70 g făină
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 300 ml smântână
  • 3 rămurele de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun bucăţile de carne într-o oală cu apă rece. Se lasă să dea în fiert şi se ia spuma. Se curăţă morcovii şi ceapa. Se adaugă vi­nul, ceapa şi cuişoarele, morcovii întregi şi amestecul de ierburi aromate.

Se pune sare şi se fierbe 1 oră, la foc mic. Se curăţă ciu­percile şi se taie în sferturi, apoi se curăţă ceapa verde. Se fierbe o cratiţă de apă în care s-a stors zeama de la o lămâie şi se spală ciupercile timp de 1 minut. Se scurg şi se lasă deoparte.

După ce fierbe carnea, se scurge şi se păstrează zeama. Se topeşte un­tul şi se pun bucăţile de carne cu ceapa la călit, 10 minute. Se toarnă făina, se amestecă şi se toarnă înapoi zeama.

Se fierbe 10 minute. Se scoate carnea şi cea­pa şi se păstrează la cald. Se fierbe sosul 5 minute. Se ames­tecă gălbenuşurile şi smântână. Se adaugă o lingură de supă, se amestecă şi se varsă totul în tigaie.

Se pun bucăţile de carne, ceapa şi ciupercile si se reincalzeste

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.