Ciulama de vitel cu ciuperci
PrinteazaCiulama de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, morcovi, ceapa, cuisoare, bouquet garni, ciuperci, ceapa verde, lamaie, vin, unt, faina, galbenusuri, smantana, patrunjel, sare.
- 1,2 kg carne de viţel
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- 2 cuişoare
- 1 bouquet garni (amestec de ierburi aromate)
- 300 g ciuperci
- 2 legături de ceapă verde
- 1 lămâie
- 300 ml vin alb
- 70 g unt
- 70 g făină
- 3 gălbenuşuri de ou
- 300 ml smântână
- 3 rămurele de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Se pun bucăţile de carne într-o oală cu apă rece. Se lasă să dea în fiert şi se ia spuma. Se curăţă morcovii şi ceapa. Se adaugă vinul, ceapa şi cuişoarele, morcovii întregi şi amestecul de ierburi aromate.
Se pune sare şi se fierbe 1 oră, la foc mic. Se curăţă ciupercile şi se taie în sferturi, apoi se curăţă ceapa verde. Se fierbe o cratiţă de apă în care s-a stors zeama de la o lămâie şi se spală ciupercile timp de 1 minut. Se scurg şi se lasă deoparte.
După ce fierbe carnea, se scurge şi se păstrează zeama. Se topeşte untul şi se pun bucăţile de carne cu ceapa la călit, 10 minute. Se toarnă făina, se amestecă şi se toarnă înapoi zeama.
Se fierbe 10 minute. Se scoate carnea şi ceapa şi se păstrează la cald. Se fierbe sosul 5 minute. Se amestecă gălbenuşurile şi smântână. Se adaugă o lingură de supă, se amestecă şi se varsă totul în tigaie.
Se pun bucăţile de carne, ceapa şi ciupercile si se reincalzeste
Pofta buna!