Ciulama de vitel cu legume
PrinteazaCiulama de vitel cu legume din: carne de vitel, unt, morcovi, ceapa, ciuperci, smantana, lamai, faina, vin, sare, piper.
- un kg cuburi de carne de viţel
- 100 g unt
- 2-3 morcovi
- o ceapă mare
- o conservă mică ciuperci tăiate
- un pahar mic smântână
- sucul unei lămâi
- un gălbenuş
- 2 linguri făină
- 250 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se rumeneşte uniform în unt şi apoi se presară făina. Se amestecă bine, se adaugă 200 ml apă şi vinul. Se mai adaugă apă dacă lichidul nu acoperă carnea.
Se adaugă morcovii rondele, ceapa, ciupercile şi se lasă să fiarbă 90 de minute, adăugând apă, dacă este necesar.
Se amestecă smântână cu gălbenuşul şi sucul de lămâie şi se adaugă în mâncare numai după ce carnea a fiert. Se amestecă şi se trage imediat de pe foc.
Pofta buna!