Ciulama delicioasa de miel
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de ciulama de miel din: carne de miel, apa, morcov, ceapa, patrunjel, unt, faina, sare, tarhon sau marar, lapte si felii de franzela.
pentru sos:
- 1 kg carne de miel
- 1 l apă
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
- sare
- tarhon sau mărar
pentru găluşte:
- 10 felii de franzelă
- 1/4 l lapte rece
Mod de preparare:
Tai carnea de miel în bucăţele potrivite şi le pui la fiert cu apă rece şi un praf de sare.
Carnea trebuie să fie acoperită cu apă. Când dă în clocot, iei spuma de 2-3 ori. Apoi adaugi morcovul, ceapa şi pătrunjelul.
Laşi să fiarbă încet şi acoperi cratiţa doar pe 3/4 din suprafaţă. Separat, într-o cratiţă, prăjeşti fără să se rumenească, 1 lingură făină cu 1 lingură cu unt. Stingi cu zeama în care a fiert carnea.
Laşi să dea câteva clocote. Sosul trebuie să fie gros ca o smântână şi fără cocoloaşe.
Torni sosul peste carne, după ce ai scos mai întâi zarzavatul. Il menţii pe foc mic, fără să mai fiarbă, până pregăteşti găluştile.
Pregăteşti găluştile:
Tai feliile de franzelă cubuleţe şi peste ele torni laptele. Adaugi uleiul, ouăle, praful de sare şi făină cât să obţii un aluat compact şi potrivit de tare.
Iei cu lingura din această compoziţie şi pui într-o cratiţă cu apă fierbinte.
Laşi găluştile să dea un clocot, după care le scoţi cu spumiera, le pui în castron şi torni peste ele ciulamaua fierbinte.
Ciulama de miel
Poftă bună!
chiar delicioasa este reteta de ciulama de miel 🙂