Ciulama din carne de pui şi ciuperci
PrinteazaO reteta de ciulama din carne de pui si ciuperci din: pui, ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, faina, supa concentrata de pasare, sare, piper, apa, malai si sare.
- 1 pui mare
- 1/2 kg ciuperci
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 linguri unt
- 3 linguri faină
- 1/2 l supă concentrată de pasăre sau lapte
- sare
- piper
pentru mămăligă:
- 1 l apă caldă
- 300 g mălai
- sare
pentru decor:
- patrunjel
Mod de preparare:
Taie puiul bucăţi şi pune-1 la fiert cu apă cât să le acopere.Lasă să dea în 2-3 clocote, aruncă apa, spală carnea şi oala şi pune 3-4 l de apă rece. Lasă să fiarbă, la foc mic, cu vasul neacoperit 1 oră. Verifică dacă bucăţile de carne sunt fierte.Curăţă legumele, taie-le bucăţi mari şi pune-le la fiert cu carnea. Adaugă un praf de sare.Spală ciupercile, taie-le codiţele şi pune-le la fiert cu apă caldă. După 20 de minute, scurge apa şi taie ciupercile şi codiţele felii.
Scoate carnea din supă, înlătură oasele, taie bucăţi foarte mici şi pune-le peste ciuperci.Topeşte untul într-o cratiţă şi adaugă faina, amestecând continuu. Subţiază ciulamaua cu supa concentrată de pasăre turnată câte puţin (foto 1). Amestecă mereu ca să nu se formeze cocoloaşe.
Când ai terminat supa (sau laptele), trebuie să ai în vasul în care ai făcut sosul un amestec de consistenţa unei smântâni groase. Pune carnea şi ciupercile, sărează şi piperează, după gust şi mai lasă să fiarbă 2-3 minute. Serveşte-o cu mămăligă caldă.
Ciulama din carne de pui şi ciuperci
Pofta buna!