Ciulama din pui cu ciuperci si mujdei

Printeaza

Ciulama din pui cu ciuperci si mujdei din: pui, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, ciuperci, usturoi, ulei, ulei, rosii, unt.

Ingrediente:Ciulama_din_pui_cu_ciuperci_si_mujdei

  • 1 pui mic fiert ca pentru supă
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 felii ţelină
  • 1 păstârnac mic
  • 500 g ciuperci de pădure
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1-2 linguri ulei
  • 2 roşii bine coapte
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

In 2 linguri de ulei, căleşti uşor 3-4 linguri de făină albă, pe care o stingi cu zearfiă caldă de la supă, pusă puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Presari vreo 4-5 boabe de piper negru şi 1 frunză de dafin.

Dezosezi puiul şi, fn timp ce ciulamaua se fierbe uşor, adaugi carnea în sos. Fierbi cel puţin 15 minute.

Prăjeşti ciupercile în unt şi apoi le scoţi şi le pui într-un mujdei pregătit din: 1 căpăţână de usturoi bine pisat, frecat cu 1-2 linguri de ulei şi cu 2 roşii bine coapte la cuptor.

Faci apoi o mămăliguţă tare. In farfurii sau pe un platou, aşezi mămăliguţă, pusă cu lingura sau grămăjoare, apoi ciulamaua peste care s-a presărat verdeaţă din belşug şi 2-3 linguri din ciupercile puse în mujdei.

Ciulama din pui cu ciuperci si mujdei

Ciulama_din_pui_cu_ciuperci_si_mujdei

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.