Ciulama din pui cu ciuperci si mujdei
PrinteazaCiulama din pui cu ciuperci si mujdei din: pui, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, ciuperci, usturoi, ulei, ulei, rosii, unt.
- 1 pui mic fiert ca pentru supă
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 2 felii ţelină
- 1 păstârnac mic
- 500 g ciuperci de pădure
- 1 căpăţână usturoi
- 1-2 linguri ulei
- 2 roşii bine coapte
- 50 g unt
Mod de preparare:
In 2 linguri de ulei, căleşti uşor 3-4 linguri de făină albă, pe care o stingi cu zearfiă caldă de la supă, pusă puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Presari vreo 4-5 boabe de piper negru şi 1 frunză de dafin.
Dezosezi puiul şi, fn timp ce ciulamaua se fierbe uşor, adaugi carnea în sos. Fierbi cel puţin 15 minute.
Prăjeşti ciupercile în unt şi apoi le scoţi şi le pui într-un mujdei pregătit din: 1 căpăţână de usturoi bine pisat, frecat cu 1-2 linguri de ulei şi cu 2 roşii bine coapte la cuptor.
Faci apoi o mămăliguţă tare. In farfurii sau pe un platou, aşezi mămăliguţă, pusă cu lingura sau grămăjoare, apoi ciulamaua peste care s-a presărat verdeaţă din belşug şi 2-3 linguri din ciupercile puse în mujdei.
Ciulama din pui cu ciuperci si mujdei
Pofta buna!