Ciulama gustoasa de hribi

Printeaza

Ciulama gustoasa de hribi din: hribi, ulei, sare, cepe, patrunjel, piper, faina, lapte, smantana si usturoi.

Hribii au un aspect caracteristic, fiind recunoscute pentru pălăria lor groasă și cărnoasă, piciorul solid și tuburile de sub pălărie, în loc de lamele. Tuburile sunt de fapt pori mici care conțin sporii. Culoarea pălăriei și a piciorului poate varia, în funcție de specie, între diferite nuanțe de maro, alb-gălbui sau chiar albastru-verzui.

Hribii sunt o sursă bună de proteine, fibre, vitamine (în special B și D) și minerale (precum potasiu, fosfor, magneziu). Ei au o valoare calorică moderată și conțin cantități semnificative de antioxidanți care au beneficii pentru sănătate.

Consumul moderat de hribi poate aduce beneficii pentru sănătate, inclusiv susținerea sistemului imunitar, promovarea sănătății sistemului nervos și îmbunătățirea digestiei.

De asemenea, se consideră că antioxidanții din hribi pot proteja celulele corpului împotriva stresului oxidativ.

 

Ingrediente:

  • 1 kg hribi
  • 20 ml ulei
  • sare
  • 2 cepe
  • pătrunjel
  • piper
  • 5 linguri făină
  • 1 l lapte
  • 300 ml smântână
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Speli ciupercile, cureţi ceapa şi o tai mărunt, după care le prăjeşti în ulei, la foc domol.

Când sunt gata, adaugi sare, piper, pătrunjel tocat şi făina dizolvată cu lapte şi smântână.

La final pui usturoiul pisat.

 

 

Ciulama gustoasa de hribi

Ciulama_gustoasa_de_hribi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.