Ciulama gustoasa de hribi
PrinteazaCiulama gustoasa de hribi din: hribi, ulei, sare, cepe, patrunjel, piper, faina, lapte, smantana si usturoi.
Hribii au un aspect caracteristic, fiind recunoscute pentru pălăria lor groasă și cărnoasă, piciorul solid și tuburile de sub pălărie, în loc de lamele. Tuburile sunt de fapt pori mici care conțin sporii. Culoarea pălăriei și a piciorului poate varia, în funcție de specie, între diferite nuanțe de maro, alb-gălbui sau chiar albastru-verzui.
Hribii sunt o sursă bună de proteine, fibre, vitamine (în special B și D) și minerale (precum potasiu, fosfor, magneziu). Ei au o valoare calorică moderată și conțin cantități semnificative de antioxidanți care au beneficii pentru sănătate.
Consumul moderat de hribi poate aduce beneficii pentru sănătate, inclusiv susținerea sistemului imunitar, promovarea sănătății sistemului nervos și îmbunătățirea digestiei.
De asemenea, se consideră că antioxidanții din hribi pot proteja celulele corpului împotriva stresului oxidativ.
Ingrediente:
- 1 kg hribi
- 20 ml ulei
- sare
- 2 cepe
- pătrunjel
- piper
- 5 linguri făină
- 1 l lapte
- 300 ml smântână
- usturoi
Mod de preparare:
Speli ciupercile, cureţi ceapa şi o tai mărunt, după care le prăjeşti în ulei, la foc domol.
Când sunt gata, adaugi sare, piper, pătrunjel tocat şi făina dizolvată cu lapte şi smântână.
La final pui usturoiul pisat.
Ciulama gustoasa de hribi
Pofta buna!