Ciulama de hribi
PrinteazaCiulama de hribi din: hribi, praz, ulei, unt, faina, smantana, apa, malai, sare, marar, lapte, sare, piper, castraveti murati.
- 500 g hribi
- un fir de praz
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- 50 g unt
- doua linguri cu faina
- 300 ml smantana
- 750 ml apa
- 300 g malai
- jumatate de lingura cu sare
- o legatura de marar
- 100 ml lapte dulce
- sare
- piper
- castraveti murati
Mod de preparare:
Prazul se curata de frunzele vestede, se spala si se toaca marunt.
Se incinge uleiul intr-o cratita, se pune prazul si se caleste pana devine sticlos.
Hribii se spala, se taie bucatele mici sau fasii subtiri si se pun peste prazul calit.
Se adauga putina apa si se fierbe totul pana scade sosul format si ciupercile s-au inmuiat.
Intr-un bol se amesteca smantana cu faina, sare si piper dupa gust si o cana cu apa.
Se toarna peste ingredientele calite, se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
Se verifica de gust, se adauga mararul spalat si tocat, se acopera cu un capac si se pastreaza la cald.
Intr-o oala se pun la fiert apa cu sarea si untul si, cand incepe sa clocoteasca, se adauga tot malaiul.
Se amesteca si se fierbe pana s-a umflat malaiul, se toarna in castronele si se serveste alaturi de ciulamaua de hribi, presarata cu marar tocat.
Pofta buna!