Pulpe de iepure cu verdeata din: pulpe de iepure, unt, ulei, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 2 litri supă de legume 50 g unt 2 linguri ulei 6 căţei usturoi verdeaţă, după gust sare piper Mod de preparare: Carnea porţionată se pune la fiert în supa de legume. Se lasă 15 […]
Ciulama de iepure cu legume
PrinteazaCiulama de iepure cu legume din: carne de iepure, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, unt, faina, sare, piper.
- 600 g carne de iepure
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1/2 telina
- 2 cepe
- 100g unt
- 300ml lapte fierbinte
- 3 linguri faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de iepure se spala, se pune la fiert si cand face spuma, se schimba apa.
Se pune din nou la fiert si dupa 20 minute se adauga legumele tocate.
Legumele se pot pune intregi la fiert si se pot scoate atunci cand adaugam sosul, acest lucru ramane la latitudinea fiecaruia.
Se lasa la fiert pana cand carnea de iepure se desprinde de pe os.
Carnea de iepure se scoate din apa, se taie bucatele, dupa care se pune din nou in zeama in care a fiert.
Se pregateste sosul pentru ciulama care este asemanator sosului bechamel.
Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga treptat faina si se amesteca energic pentru a nu face cocoloase, dupa care se lasa putin faina sa se prajeasca.
Se adauga laptele fierbinte putin cate putin ca atunci cand punem uleiul la maioneza.
Se pun apoi piper si sare si se subtiaza cu zeama din oala in care a fiert iepurele.
Sosul se combina cu aproximativ 900ml lichid, depinde de cat de groasa vreti sa faceti ciulamaua.
Dupa ce ati adaugat sosul, ciulamaua se mai fierbe cateva minute, avand grija sa mestecati in ea pentru a nu se prinde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta cu carne de iepure
Placinta cu carne de iepure din: iepure, unt, sare, mustar, ou, lapte, faina, smantana, branza, piper. Ingrediente: Pentru umplutură: 1 iepure, tăiat bucăţi, fiert şi răcit 40 g unt 3 linguri făină obişnuită 1 lingură muştar Dijon 450 ml lapte 125 ml smântână 50 g brânză Cheddar dată pe râzătoare 4 cepe şalote tocate foarte […]
Pofta buna!