Ciulama in paine
PrinteazaCiulama in paine din: chifle, ciuperci, supa, unt, telina, ceapa, usturoi, amidon, patrunjel, cimbru, sare, piper, oua.
- 4 pâinici (sau chifle)
- 1 kg ciuperci
- 1 l supă de legume
- 2 linguri de unt
- 1 ţelină
- 1 legătură de ceapă verde
- 5 căţei de usturoi
- 2 linguri rase de amidon
- 1 legătură de pătrunjel
- cimbru
- sare
- piper
- ouă fierte (facultativ)
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o oală pe foc potrivit. Adaugă ceapa, usturoiul şi ţelina tocate. Când ceapa devine aurie, adaugă ciupercile tăiate mărunt şi toarnă supa. Fierbe-le 30 de minute, apoi adaugă amidonul dizolvat în câteva linguri de supă.
Condimentează după gust şi lasă pe foc până când se îngroaşă. Scoate miezul pâinicilor şi umple-le cu ciulama.
Inainte de a le servi, dă-le la cuptor câteva minute, presărate cu caşcaval ras. Serveşte-le cu verdeaţă şi ou fiert tocat mărunt.
Ciulama in paine
Pofta buna!