Ciulama in paine

Printeaza

Ciulama in paine din: chifle, ciuperci, supa, unt, telina, ceapa, usturoi, amidon, patrunjel, cimbru, sare, piper, oua.

Ingrediente:Ciulama_in_paine

  • 4 pâinici (sau chifle)
  • 1 kg ciuperci
  • 1 l supă de legume
  • 2 linguri de unt
  • 1 ţelină
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguri rase de amidon
  • 1 legătură de pătrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ouă fierte (facultativ)

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o oală pe foc potrivit. Adaugă ceapa, usturoiul şi ţelina tocate. Când ceapa devine aurie, adaugă ciupercile tăiate mărunt şi toarnă supa. Fierbe-le 30 de minute, apoi adaugă amidonul dizolvat în câteva linguri de supă.

Condimentează după gust şi lasă pe foc până când se îngroaşă. Scoate miezul pâinicilor şi umple-le cu ciulama.

Inainte de a le servi, dă-le la cuptor câteva minute, presărate cu caşcaval ras. Serveşte-le cu verdeaţă şi ou fiert tocat mărunt.

Ciulama in paine

Ciulama_in_paine

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.