Ciulama de conopida din: conopida, lapte de soia, margarina, cascaval de post, faina, sare, ulei de masline, piper, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g conopidă 500 ml lapte de soia 100g margarină 100 g caşcaval de post 2 linguri făină sare o linguriţă ulei de măsline piper negru măcinat o legătură pătrunjel 2-3 fire mărar […]
Reteta zilei: Ciulama de iepure
Ciulamaua de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe farfuria dumneavoastra. Poate te intereseaza si: Carne de iepure cu vin si sos de rosii Tagliatelle cu iepure Iepure in vin rosu Iepure cu cartofi copti Iepure in sos de […]
Ciulama de pui si şuncă
O reteta delicioasa de ciulama cu:arne de pui, sunca de porc afumata, ciuperci, morcov, ceapa, faina, ulei, frunza de dafin, sare, piper, cimbru, malai, castraveti murati. Ingrediente: 600 g carne de pui 300 g şuncă de porc afumată 200 g ciuperci un morcov o ceapă 120 g făină 150 ml ulei de floarea-soarelui o frunză […]
Ciulama de miel cu mamaliguta
Ciulama de miel cu mamaliguta din: carne de miel, unt, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, vin, faina de grau, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de miel 3 linguri de unt 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2-4 linguri de vin 2 linguri de făină de grîu 2-3 căţei de […]
Eu asa fac ciulamaua:
Ingrediente:
un kg ciuperci
100 g smântână
două cepe
patru linguri ulei de măsline
două linguri făină
50 g unt
o legătură pătrunjel
o legătură mărar
piper
sare
Mod de preparare ciulama:
Ciupercile se curăţă şi se spală bine. Le fierbem timp de 30 de minute după care le tăiem feliuţe subţiri.
Ceapa o tăiem mărunt şi o punem la călit în ulei. Când prinde o culoare aurie punem sarea, ciupercile si lasam in continuare la fiert.
Făina o dizolvăm în puţină apă rece, astfel încât, să se păstreze aspectul de pastă.
După ce ciupercile au început să fiarbă şi apa a scăzut adăugăm smântâna. O mai lăsăm două minute şi adăugăm şi pasta obţinută din cele două linguri de făină cu puţină apă. Amestecăm continuu timp de două minute şi o luăm de pe foc. O potrivim cu sare şi piper.
Untul îl tăiem cubuleţe şi îl adăugăm peste ciulama.
La sfârşit punem mărarul şi pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte caldă.
Pofta buna!
Foarte, foarte buna ciulamaua de manatarci.