Ciulama de manatarci cu garnitura de mamaliguta

Printeaza

Ciulama de manatarci cu garnitura de mamaliguta din: manatarci, unt, faina, sare, usturoi, smantana, malai, supa.

Poate te intereseaza si:

Ciulama de manatarci cu garnitura de mamaliguta

Ingrediente:

  • 1 kg manătărci
  • 150 g unt
  • 3 linguri de făină
  • sare
  • 6 căţei de usturoi
  • 3 linguri de smantana
  • 300 g mălai
  • 1/2 l supă sau apă

 

Mod de preparare:

Mînătărcile se spală bine, se taie sferturi şi se fierb cu supa  şi cu sare circa 25 minute.

Se face un rantaş roz din făină şi unt şi se stinge cu zeama strecurată în care au fiert mînătărcile.

Se fierbe încet 5 minute şi dacă este prea gros, se mai pune puţină supă.

Se termină cu smîntîna, se ser­veşte cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Ciulama de conopida

Ciulama de conopida

Ciulama de conopida din: conopida, lapte de soia, margarina, cascaval de post, faina, sare, ulei de masline, piper, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g conopidă 500 ml lapte de soia 100g margarină 100 g caşcaval de post 2 linguri făină sare o linguriţă ulei de măsline piper negru măcinat o legătură pătrunjel 2-3 fire mărar   […]

Ciulama de iepure

Reteta zilei: Ciulama de iepure

Ciulamaua de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe farfuria dumneavoastra. Poate te intereseaza si: Carne de iepure cu vin si sos de rosii Tagliatelle cu iepure Iepure in vin rosu Iepure cu cartofi copti Iepure in sos de […]

Ciulama_de_pui_si_sunca.png

Ciulama de pui si şuncă

O reteta delicioasa de ciulama cu:arne de pui, sunca de porc afumata, ciuperci, morcov, ceapa, faina, ulei, frunza de dafin, sare, piper, cimbru, malai, castraveti murati. Ingrediente: 600 g carne de pui 300 g şuncă de porc afumată 200 g ciuperci un mor­cov o ceapă 120 g făină 150 ml ulei de floarea-soarelui o frunză […]

Ciulama_de_miel_cu_mamaliguta

Ciulama de miel cu mamaliguta

Ciulama de miel cu mamaliguta din: carne de miel, unt, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, vin, faina de grau, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de miel 3 linguri de unt 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2-4 linguri de vin 2 linguri de făină de grîu 2-3 căţei de […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciulama de manatarci
  • https://www restaurantedelux ro/ciulama-manatarci-garnitura-mamaliguta html
  • ciulama manatarci

2 comentarii

  1. Eu asa fac ciulamaua:

    Ingrediente:

    un kg ciuperci
    100 g smântână
    două cepe
    patru linguri ulei de măsline
    două linguri făină
    50 g unt
    o legătură pătrunjel
    o legătură mărar
    piper
    sare

    Mod de preparare ciulama:

    Ciupercile se curăţă şi se spală bine. Le fierbem timp de 30 de minute după care le tăiem feliuţe subţiri.

    Ceapa o tăiem mărunt şi o punem la călit în ulei. Când prinde o culoare aurie punem sarea, ciupercile si lasam in continuare la fiert.

    Făina o dizolvăm în puţină apă rece, astfel încât, să se păstreze aspectul de pastă.

    După ce ciupercile au început să fiarbă şi apa a scăzut adăugăm smântâna. O mai lăsăm două minute şi adăugăm şi pasta obţinută din cele două linguri de făină cu puţină apă. Amestecăm continuu timp de două minute şi o luăm de pe foc. O potrivim cu sare şi piper.

    Untul îl tăiem cubuleţe şi îl adăugăm peste ciulama.

    La sfârşit punem mărarul şi pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte caldă.

    Pofta buna!

  2. Foarte, foarte buna ciulamaua de manatarci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.