Ciulama de pui de balta cu de pilaf
PrinteazaCiulama de pui de balta cu de pilaf
Ingrediente:
- 36 pui de baltă
- 1 lingură de făină
- sare
- piper
- 2 cepe
- 1 pahar vin
- 2 gălbenuşuri
- 80 g unt
- 1/4 lămaie
- 200 g orez
- 2 pahare supă
Mod de preparare:
Ciulama de pui de balta cu de pilaf: Copanele se curăţă de piele, se spală şi se fierb cu apă, vin, ceapă şi sare. Se face un sos din 80 g unt, făină, zeaira de la broaşte şi se drege cu gălbenuşurile, zeama de lămîie şi smîntînă.
Separat se face un pilaf din orez, unt, ceapă tocată şi supă. Cînd pilaful este gata, se pune într-o tavă (formă) cu bordură şi se răstoarnă în mijlocul unui platou rotund.
In jurul pilafului se pun puii de baltă în sosul lor. Restul de sos se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!
E buna ciulamaua de pui de balta? N-am mai facut.