Ciulama de pui de balta cu de pilaf

Printeaza

Ciulama de pui de balta cu de pilaf

Ingrediente:

  • 36 pui de baltă
  • 1 lingură de făină
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 1 pahar vin
  • 2 gălbenuşuri
  • 80 g unt
  • 1/4 lămaie
  • 200 g orez
  • 2 pahare supă

 

Mod de preparare:

Ciulama de pui de balta cu de pilaf: Copanele se curăţă de piele, se spală şi se fierb cu apă, vin, ceapă şi sare. Se face un sos din 80 g unt, făină, zeaira de la broaşte şi se drege cu gălbenu­şurile, zeama de lămîie şi smîntînă.

Separat se face un pilaf din orez, unt, ceapă tocată şi supă. Cînd pilaful este gata, se pune într-o tavă (formă) cu bordură şi se răstoarnă în mijlocul unui platou rotund.

In jurul pilafului se pun puii de baltă în sosul lor. Restul de sos se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. E buna ciulamaua de pui de balta? N-am mai facut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.