Ciulama de Ciuperci: Deliciu Cremos si usor de preparat din: ciuperci, ceapa, usturoi, unt, smantana, faina, sare, piper, patrunjel sau marar. Ciulama de ciuperci este o explozie de arome, un amestec cremos și savuros de ciuperci, smântână și condimente. Reteta Ciulama de Ciuperci Ingrediente: 500g ciuperci (champignon sau ciuperci de pădure) 1 ceapă mare, tocată […]
Ciulama de pui cu ciuperci – usor de preparat
PrinteazaCiulama de pui cu ciuperci din: pui, untdelemn, faina, ciuperci, sare, lamaie.
- un pui
- 100 ml untdelemn
- 3 linguri făină
- 500 g ciuperci
- sare
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se spală puiul şi se fierbe cu o ceapă. Când este fiert se strecoară supa şi se scoate carnea de pe oase.
Se adaugă faina în untdelemnul încins, se încorporează bine şi se stinge cu supa de pui, adăugată puţin câte puţin şi amestecând mereu până se obţine o ciulama subţire şi bine fiartă.
Se adaugă ciupercile care au fost fierte separat şi înăbuşite, se adaugă şi carnea de pui şi se lasă să dea câteva clocoţe.
Se serveşte cu mămăligă. (Ciupercile se fierb 10-15 minute, în apă cu două linguri de zeamă de lămâie.)
Pofta buna!
Ciulamă de Ciuperci cu Cimbru din: ciuperci, ceapa, ulei de masline, usturoi, cimbru, smantana, sare, piper, marar. Această rețetă este o explozie de arome și texturi, iar adăugarea de cimbru aduce un gust rafinat acestui preparat tradițional. Reteta Ciulamă de Ciuperci cu Cimbru: Ingrediente: 500 grame ciuperci proaspete, tăiate felii 1 ceapă mare, tocată fin […]
Ciulama de gaina cu legume
Ciulama de gaina cu legume din: gaina, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, unt, faina, lapte, supa de gaina, sare, piper. Ingrediente: Pentru ciulama: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 telină 2-3 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu unt 4 linguri cu faina 1 cană cu lapte 1 cană cu supă de găină sare piper […]
Pofta buna!