Ciulama de pui
PrinteazaO reteta de ciulama de pui din: copane de pui, ceapa, morcov, telina, unt, faina, sare si piper.
- 2 copane pui (găină)
- 1 ceapă mică
- 1 morcov
- 1/2 ţelină mică
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o pui la fiert în apă rece. lei spuma ori de câte ori se formează, apoi adaugi zarzavatul tăiat potrivit.
După ce s-a fiert carnea, prepari sosuf: pui untul să se topească, adaugi făina şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe. Apoi adaugi treptat zeama în care a fiert carnea.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi fierbi până ce sosul capătă consistenţa unei smântâni mai groase. Adaugi bucăţile de carne.
Serveşti ciulamaua de pui cu mămăliguţă. Pentru decor, poţi adăuga o frunzuliţă de mărar verde.
Ciulama de pui
Pofta buna!