Ciulama în ţest
PrinteazaO reteta de ciulama in test din: painici, ciuperci, supa de legume, unt, telina, ceapa verde, usturoi, amidon, patrunjel, cimbru, sare si piper.
- 4 pâinici mici (sau chifle)
- 1 kg ciuperci
- 1 l supă de legume
- 2 linguri unt
- 1 ţelină
- 1 legătură ceapă verde
- 5 căţei de usturoi
- 2 linguri rase de amidon
- 1 legătură pătrunjel
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi untul într-o oală, pe foc mediu şi-l lăsaţi să se topească. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ţelina tăiate mărunt. Stingeţi cu puţină apă, iar când ceapa devine lucioasă, adăugaţi ciupercile tăiate mărunt, apoi turnaţi supa.
Lăsaţi să fiarbă 30 de minute, după care adăugaţi amidonul dizolvat în câteva linguri de supă. Condimentaţi după gust şi lăsaţi pe foc până se îngroaşă. Luaţ pâinicile, le scoateţi miezul şi puneţi compoziţia de mai sus.
Înainte de a le servi, introduceţi pâinicile în cuptor pentru 2 minute, radeţi deasupra caşcaval şi presăraţi verdeaţă şi bucăţele de ou fiert. Sunt delicioase şi foarte consistente.
Ciulama în ţest
Pofta buna!