Ciuperci a la grec
PrinteazaCiuperci a la grec
- 800 g ciuperci
- 300 g ceapă
- 3 legături mărar şi pătrunjel
- 100 g ulei
- 100 g vin
- 2 g sare de lămîie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se aleg ciuperci e cele mai mici, tari şi albe, se curăţă, se spală în mai multe ape şi dacă sînt mai mari, se taie in jumătăţi sau în sferturi.
Se căleşte în ulei încins ceapa tocată foarte mărunt. Cînd ceapa a căpătat culoarea galbenă, se adaugă ciupercile, lâsîndu-le să fiarbă inăbuşit în zeama pe care o lasă.
Se potriveşte de sare, piper şi sare de lămîie, ele trebuind să aibă un gust acrişor. După ce ciupercile s-au imuiat, se adaugă vin alb şi pătrunjel tocat, lăsîndu-se să mai dea o dală în fierit. După gust se poate adăuga şi mărar tocat. Se servesc reci
Pofta buna!