Ciuperci conservate cu masline si chimen din: ciuperci, masline verzi, otet, sare, chimen, cimbru, foaie de dafin, coaja de lamaie. Ingrdiente: 1,5 kg ciuperci 150 g masline verzi 750 ml otet sare 1/2 lingurita chimen cimbru 1 foaie de dafin coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Se spală ciupercile şi se usucă pe un prosop […]
Ciuperci albe conservate in ulei
PrinteazaAlegi ciuperci de cultură sănătoase şi foarte proaspete, le cureţi de pieliţe şi le tai rădăcina tare a piciorului, pe care o arunci. Dacă ciupercile sunt mai mari, le tai atât pălăria, cât şi piciorul în bucăţele mai mici (2-4 cm) şi le speli foarte bine în mai multe ape.
Pui să fiarbă apă cu puţină sare (ca pentru mâncare), adaugi zeama de la 1-2 lămâi, foi de dafin, boabe de piper. Când clocoteşte pui ciupercile şi le fierbi 10 minute. Le strecori fierbinţi şi le întinzi pe o planşetă sau pe mai multe farfurii (întinse, desigur) ca să se zvânte.
Le laşi aşa aproximativ o oră. Pui apoi ciupercile într-o cratiţă, adaugi sare după gust şi uiei mai mult şi amesteci bine cu o lingură de lemn.
Pregăteşti borcane de 400-500 g şi le umpli pe trei sferturi cu ciuperci. Completezi cu ulei, capsezi bine şi le poţi păstra la rece cel mult 6 luni. Le vei folosi la iarnă la gătit.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)
O reteta de ciuperci cu mere si struguri din: ciuperci, strugure, mere, morcov, usturoi, otet, apa, zahar, sare, boabe de piper si condimente pentru muraturi. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 ciorchini de strugure 3 mere 1 morcov 4-5 căţei de usturoi 500 ml oţet 1,5 l apă 1 linguriţă cu zahăr 1 linguriţă cu sare […]
Reteta de ciuperci in saramura
Ciuperci in saramura din: ciuperci, sare, apa. Ingrediente: ciuperci sare apa Mod de preparare: Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală şi apoi se opăresc cinci-şase minute, după care se scot şi se aşează pe o sită să se scurgă bine. Se bagă apoi în borcane şi se toarnă deasupra apa în care […]
Ciuperci murate cu ardei
Ciuperci murate cu ardei din: ciuperci, ardei, ulei, otet, foi de dafin, boabe de mustar, usturoi, sare, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci albe şi ghebe 4 ardei mari verzi 4 linguri ulei 100 ml oţet foi de dafin boabe de muştar usturoi sare boabe de piper Mod de preparare: Se spală şi […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciuperci conservate
- ciuperci la borcan
- conservarea ciupercilor
- ciuperci la borcan cu sare
- ciuperci la borcan pt iarna
- ciuperci pentru iarna
- ciuperci pt iarna la borcan
- ciuperci in ulei la borcan