Ciuperci albe conservate in ulei

Printeaza

Ciuperci albe conservate in uleiAlegi ciuperci de cultură sănătoase şi foarte proaspete, le cureţi de pieliţe şi le tai rădăcina tare a piciorului, pe care o arunci. Dacă ciu­percile sunt mai mari, le tai atât pălăria, cât şi piciorul în bucăţele mai mici (2-4 cm) şi le speli foarte bine în mai multe ape.

Pui să fiarbă apă cu puţină sare (ca pentru mâncare), adaugi zeama de la 1-2 lămâi, foi de dafin, boabe de piper. Când clocoteşte pui ciupercile şi le fierbi 10 minute. Le strecori fierbinţi şi le întinzi pe o planşetă sau pe mai multe farfurii (întinse, desigur) ca să se zvânte.

Le laşi aşa aproximativ o oră. Pui apoi ciuper­cile într-o cratiţă, adaugi sare după gust şi uiei mai mult şi amesteci bine cu o lingură de lemn.

Pregăteşti borcane de 400-500 g şi le umpli pe trei sferturi cu ciuperci. Completezi cu ulei, capsezi bine şi le poţi păstra la rece cel mult 6 luni. Le vei folosi la iarnă la gătit.

 

Pofta buna!

 

 

poate te intereseaza si:

Conserva de ardei grasi umpluti cu varza

Ciuperci conservate cu masline si chimen

Ciuperci conservate cu masline si chimen din: ciuperci, masline verzi, otet, sare, chimen, cimbru, foaie de dafin, coaja de lamaie. Ingrdiente: 1,5 kg ciuperci 150 g masline verzi 750 ml otet sare 1/2 lingurita chimen cimbru 1 foaie de dafin coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Se spală ciupercile şi se usucă pe un prosop […]

Ciuperci cu mere si struguri

Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)

O reteta de ciuperci cu mere si struguri din: ciuperci, strugure, mere, morcov, usturoi, otet, apa, zahar, sare, boabe de piper si condimente pentru muraturi. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 ciorchini de strugure 3 mere 1 morcov 4-5 căţei de usturoi 500 ml oţet 1,5 l apă 1 linguriţă cu zahăr 1 linguriţă cu sare […]

Ciuperci in saramura

Reteta de ciuperci in saramura

Ciuperci in saramura din: ciuperci, sare, apa. Ingrediente: ciuperci sare apa     Mod de preparare: Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală şi apoi se opăresc cinci-şase minute, după care se scot şi se aşează pe o sită să se scurgă bine. Se bagă apoi în borcane şi se toarnă deasupra apa în care […]

 

Ciuperci murate cu ardei

Ciuperci murate cu ardei din: ciuperci, ardei, ulei, otet, foi de dafin, boabe de mustar, usturoi, sare, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci albe şi ghebe 4 ardei mari verzi 4 linguri ulei 100 ml oţet foi de dafin boabe de muştar usturoi sare boabe de piper   Mod de preparare: Se spală şi […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciuperci conservate
  • ciuperci la borcan
  • conservarea ciupercilor
  • ciuperci la borcan cu sare
  • ciuperci la borcan pt iarna
  • ciuperci pentru iarna
  • ciuperci pt iarna la borcan
  • ciuperci in ulei la borcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.