Ciuperci de aluat umplute
PrinteazaCiuperci de aluat umplute: Din aluat moale de piroşti facem chifle mici, rotunde, în formă de ciuperci mijlocii. Facem şi codiţe sucind cu palma pe masă o bucăţică de aluat, pînă ajunge ca o frînghioară de grosimea degetului mic.
Le tăiem pe măsura piciorului de ciupercă, căutînd ca un capăt să fie mai subţire. Ungem cu ou ciupercile (codiţele nu) şi le dăm la un cuptor iute. Sînt gata în 15 minute. Le scoatem din cuptor şi le lăsăm să se răcească.
După ce s-au răcit, le scobim bine de miez făcind o gaură în partea ele jos, ca să poată intra multă umplutură.
Gaura se astupă cu codiţa. Le umplem după dorinţă cu umplutură de şuncă, umplutură de şuncă cu sos alb, umplutură de sardele cu sos alb, umplutură de ouă, umplutură de ciuperci , umplutură de ciuperci prăjite.
Cînd umplem şi coditele, scoatem miezul din ele cu un ac de împănat. Facem un cornet de hîrtie, tăiem vîrful, şi punem în el compoziţia, apoi, strîngînd cornetul, umplem coditele.
Pofta buna!