Caltaboș Tradițional Românesc – Rețetă Autentică și Nutritivă din: organe de porc, grasime de porc, ceapa, usturoi, orez, sare, piper, mirodenii, mat de porc. Caltaboșul este un fel de mâncare tradițional românesc, făcut dintr-un amestec de organe interne de porc (precum ficatul, rinichii și inima), grăsime, mirodenii și, în unele rețete, orez sau mămăligă. Acest […]
Ciuperci cu ardei si smantana
PrinteazaCiuperci cu ardei si smantana din: seminte de chimen, ulei de masline, ceapa, ciuperci, ardei, paprika, rosii, supa de legume, smantana, patrunjel, paste.
Ingrediente:
- 1/2 lingurita seminte de chimen
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, feliata
- 300 g ciuperci champignon, taiate in sferturi
- 1 ardei verde mare, curatat de seminte si taiat in bucati mari
- 2 lingurite de paprika dulce, afumata
- 1 conserva de 400 g rosii tocate
- 1 cub supa de legume
- 4 linguri de smantana
- patrunjel tocat
- paste
Mod de preparare:
Incinge o cratita mare sau un wok si prajeste uscat semintele de chimen, la foc mic, timp de cateva secunde, pana isi elibereaza aromele.
Adauga uleiul, caleste ceapa, ciupercile si ardeiul. Lasă legumele pe foc 6-8 minute, amestecând des, până se înmoaie.
Adaugă paprika afumată, roşiile tocate, cubul de supă şi o jumătate de conservă de apă şi găteşte totul încă 5 minute.
Pune câte o lingură de smântână peste fiecare porţie şi presară pătrunjel. Serveşte mâncarea cu paste.
Ciuperci cu ardei si smantana
Pofta buna!
Sarmale de Post cu Amarant și Legume
Sarmale de Post cu Amarant și Legume din: varza, amarant, pastarnac, radacina de telina, rosii, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, paprika. Această rețetă de sarmale de post îmbină amarantul, bogat în proteine, cu legume rădăcinoase pline de arome, oferind o alternativă sănătoasă și delicioasă la rețetele tradiționale. Fiind un preparat central în bucătăria românească, […]