Ciuperci aromate la gratar
PrinteazaCiuperci aromate la gratar din: ciuperci, ulei, unt, sare, piper, marar, suc de lamaie.
- 15 ciuperci
- 100 ml ulei
- 200 g unt
- sare
- piper
- mărar
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Ciupercile se spală bine şi se lasă aproximativ un sfert de oră în apă cu puţin suc de lămâie. Se lasă apoi să se scurgă bine de apă.
Se trec tulpinile de ciuperci prin cincizeci de grame de unt topit şi se prăjesc pe grătarul de cărbuni, deasupra jarului, întorcându-se pe toate feţele. Se aşează pe platoul de servire, într-un cerc pe margine.
Pălăriile se ung cu ulei şi se pune un cubuleţ foarte mic de unt în centrul fiecăreia.
Se pun la făcut pe grătar. Se transferă cu grijă, să nu se verse zeama, în centrul platoului de servire. Cât sunt încă fierbinţi, se mai pune câte un grăunte de unt în centrul pălăriilor, se sărează şi se piperează după gust.
Se presară cu mărar.
Pofta buna!