Ciuperci cu cartofi la cuptor
PrinteazaCiuperci cu cartofi la cuptor din: ciuperci, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, ardei iute, cartofi, pasta de tomate, rosii, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, usturoi, legume de sezon.
- 500 g ciuperci
- o ceapa rosie
- un ardei capia
- un ardei gras
- un ardei iute
- 500 g cartofi
- o lingura cu pasta de tomate
- 4 rosii
- o lingura cu boia dulce
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- usturoi
- legume de sezon
Mod de preparare:
Ciupercile se spala, se taie bucăţele subţiri şi se condimentează. Se prăjesc în puţin ulei încins cinci minute, apoi se adaugă ceapa tăiată peştişori. Se mai adaugă ardeiul capia, ardeiul gras, ardeiul iute tocaţi mărunt, usturoiul, se condimentează şi se prăjesc până ce se înmoaie legumele.
Se toarnă roşiile date prin râzătoare şi pasta de tomate dizolvată în puţină apă, se presară cimbru după gust şi puţină boia. Se lasă pe foc până scade sosul şi se îngroaşă şi legumele sunt fierte.
Cartofii se spală, se fierb zece minute în apă cu sare, se scurg şi se curăţă de coajă. Se taie rondele, se pun într-un bol împreună cu boiaua rămasă, sare, piper şi cimbru.
Se toarnă puţin ulei, se amestecă, apoi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins, se coc până devin aurii şi se servesc alături de ciupercile cu sos.
Se servesc ca atare sau cu o salata din legume de sezon, la care se adauga cimbru.
Ciuperci cu cartofi la cuptor
Pofta buna!