Ciuperci cu cartofi tărănesti

Printeaza

O reteta de ciuperci cu cartofi taranesti din: ciuperci, cartofi, ceapa, costita afumata, ulei, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Ciuperci cu cartofi tărănesti

  • 500g ciuperci proaspete
  • 500g cartofi
  • 2 cepe mari
  • 150g costiţă afumată
  • 50ml ulei
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i în felii de circa 1 cm grosime şi puneţi-i la fiert în 2 litri apă cu 1 linguriţă sare. Fierbeţi-i circa 20 de minute, astfel încât să nu fie foarte fierţi. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi julienne ceapa, după care căliţi-o în ulei 4-5 minute.

Adăugaţi costiţa tăiată bastonaşe şi prăjiţi-o 2-3 minute împreună cu ceapa, apoi puneţi ciupercile curăţate, spălate şi scurse de apă.

Căliţi toate acestea până când se evaporă zeama lăsată de ciuperci, apoi puneţi totul peste cartofi. Amestecaţi cu grijă pentru a nu sfărâma prea mult cartofii.

Puneţi totul într-o tavă la cuptor pentru circa 10 minute, la foc mare. Serviţi preparatul cald, presărat cu pătrunjel tocat mărunt.

Ciuperci cu cartofi tărănesti

Ciuperci cu cartofi tărănesti

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cartofi taranesti cu ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.