Ciuperci cu cartofi tărănesti
PrinteazaO reteta de ciuperci cu cartofi taranesti din: ciuperci, cartofi, ceapa, costita afumata, ulei, patrunjel, sare si piper.
- 500g ciuperci proaspete
- 500g cartofi
- 2 cepe mari
- 150g costiţă afumată
- 50ml ulei
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i în felii de circa 1 cm grosime şi puneţi-i la fiert în 2 litri apă cu 1 linguriţă sare. Fierbeţi-i circa 20 de minute, astfel încât să nu fie foarte fierţi. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi julienne ceapa, după care căliţi-o în ulei 4-5 minute.
Adăugaţi costiţa tăiată bastonaşe şi prăjiţi-o 2-3 minute împreună cu ceapa, apoi puneţi ciupercile curăţate, spălate şi scurse de apă.
Căliţi toate acestea până când se evaporă zeama lăsată de ciuperci, apoi puneţi totul peste cartofi. Amestecaţi cu grijă pentru a nu sfărâma prea mult cartofii.
Puneţi totul într-o tavă la cuptor pentru circa 10 minute, la foc mare. Serviţi preparatul cald, presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
Ciuperci cu cartofi tărănesti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi taranesti cu ciuperci