Ciuperci champignon cu conopida la cuptor

Printeaza

Ciuperci champignon cu conopida la cuptor din: conopida, ciuperci, ulei, unt, faina, lapte, cascaval, sare piper, cimbru, pesmet.

retete

Ingrediente:

  • 400 g conopidă
  • 300 g ciuperci champignon
  • 1 lingură ulei
  • 40 g unt
  • unt cât o nucă, pentru uns forma
  • 1 lingură cu vârf făină
  • 400 ml lapte
  • 150 g cașcaval ras
  • sare
  • piper negru măcinat
  • cimbru uscat
  • 1 lingură pesmet

 

 

Mod de preparare:

Se rupe conopida buchețele, se spală și se pune la fiert în apă cu puțină sare. Se scurge.

Ciupercile se taie felii, se călesc în uleiul încins și se lasă să scadă.

Într-o crăticioară se încinge untul, se adaugă făina și se amestecă rapid.

Se stinge cu puțin lapte, amestecând. Se adaugă sare, piper și cimbru, restul de lapte și se fierbe, amestecând până se îngroașă.

Se unge și se tapetează cu pesmet un vas termorezistent; se pun înăuntru conopida și ciupercile și se toarnă deasupra sosul.

Se presară în formă cașcaval ras și se lasă să se rumenească frumos la cuptor

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Conopida cremoasa la cuptor

Conopida la cuptor cu ciuperci

Conopida la cuptor cu ciuperci din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, cimbru, ciuperci, sofran, sare, piper. Ingrediente: o conopidă mică 100 g unt 100 g făină 500 ml lapte 50 g caşcaval o linguriţă cimbru 3-4 linguri ciuperci conservate şofran, pentru culoare sare piper   Mod de preparare: Conopida curăţată se desparte în mici buchetele […]

 

Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida cu ciuperci si cascaval la cuptor

Conopida cu ciuperci si cascaval la cuptor din: conopida, ciuperci, ulei, unt, faina, lapte, cascaval, sare, piper, cimbru, pesmet. Ingrediente: 400 g conopidă 300 g ciuperci champignon 1 lingură ulei 40 g unt unt cât o nucă, pentru uns forma 1 lingură cu vârf făină 400 ml lapte 150 g caşcaval ras sare piper negru […]

 

Conopida si ciuperci la cuptor

Conopida si ciuperci la cuptor

Conopida si ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperco, ulei, unt, faina, lapte, cascaval, piper, cimbru, pesmet. Ingrediente: 400 g conopidă 300 g ciuperci champignon 1 lingură ulei 40 g unt unt cât o nucă, pentru uns forma 1 lingură cu vârf făină 400 ml lapte 150 g caşcaval ras sare piper negru măcinat cimbru uscat […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.