Ciuperci la gratar cu marar din: ciuperci, ulei, unt, sare, piper, marar, suc de lamaie. Ingrediente: 15 ciuperci 100 ml ulei 200 g unt sare piper mărar suc de lămâie Mod de preparare: Se desfac pălăriile de trunchi, se spală bine şi se lasă aproximativ un sfert de oră în apă cu puţin suc de […]
Ciuperci ciobanesti
PrinteazaCiuperci ciobanesti din: ciuperci, slanina afumata, branza de burduf, urda, piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg ciuperci cu pălărie mare (mânătărci, albe de pajişte, păstrăviori de fag, bureţi şerpeşti)
- 150 g slănină afumată
- 200 g brânză de burduf
- 150 g urdă
- piper
Mod de preparare Ciuperci ciobanesti:
Se taie picioruşul ciupercilor se spală ciupercile, temeinic, se aranjează într-o tavă se toacă mărunt, cu cuţitul, picioruşul şi slănina.
Se frământă urda cu brânza.
Se pune în pălării mai întâi tocătura apoi, peste tocătură, brânza cu urdă se piperează.
Se frig pe jar slăbit, cu foarte puţină apă pe fundul tăvii, până se rumeneşte un pic brânza.
Pofta buna!
Curcan la gratar cu ciuperci din: ciuperci, pulpa de curcan, unt, sare, piper, condimente. Ingrediente: 4 bucati pulpa de curcan dezosata 5-6 ciuperci unt sare piper condimente Mod de preparare: Se spala si se condimenteaza pulpa de curcan. Se incinge gratarul si se pune carnea la fript. Intre timp se curata si se spala […]
Ciuperci cu mujdei de usturoi la gratar
Ciuperci cu mujdei de usturoi la gratar din: ciuperci, untdelemn, sare, unt, mujdei de usturoi. Ingrediente: 300 g ciuperci untdelemn sare facultativ: unt mujdei de usturoi Mod de preparare: Se curăţă pălăriile ciupercilor de pieliţă şi se taie capetele picioruşelor, se trec ciupercile printr-un jet de apă rece, apoi se aşază cu picioruşul în […]
Ciuperci cu vinete si ardei la gratar
Ciuperci cu vinete si ardei la gratar din: ciuperci, vanata, ardei capia, ulei de masline, usturoi, otet de mere, cimbru. Ingrediente: 4 ciuperci mari 1 vanata mare 2 ardei capia pentru marinata: 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite otet de mere 1 lingurita de cimbru sau oregano uscat […]
Pofta buna!
Banuiesc ca merge si cu ciuperci din astea mai comune, pe cele din reteta nu prea le gasesc