Ciuperci coapte cu sos de smantană
PrinteazaCiuperci coapte cu sos de smantană
Ingrediente:
- 20 de ciuperci proaspete potrivite ca mărime
- 150 g de smântână
- 2 gălbenuşuri
- 150 g unt
- 1/2 lămâie
- sare
- piper
- 1 legătură de pătrunjel verde
Preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală şi se rup de codiţe care se toacă mărunt. Se dau cu un praf de sare, se pun într-o folie de aluminiu şi se aşază într-o tavă.
Se toarnă peste ciuperci 2-3 linguri de unt topit, se presară pătrunjel verde, se închide folia şi se pun în cuptorul bine încins. Se coc jumătate de oră, apoi se desface folia de aluminiu şi se mai lasă la copt 5-6 minute
Se servesc imediat cu sos de smântână şi garnituri după preferinţe.
Pentru sosul de smântână, se bat la bain-marie smântână cu gălbenuşurile şi 100 g unt, până se obţine un sos legat. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie şi se toarnă direct în farfurie peste ciupercile gratinate.
Se ornează cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!
Imi plac foarte mult ciupercile, mai ales pleurotus. O sa gatesc si eu niste ciuperci.