Ciuperci cu conopida la cuptor
PrinteazaCiuperci cu conopida la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua, rosii, cascaval, sare, piper, otet, pesmet.
- 1 conopida de circa 1 kg
- 4-5 ciuperci mari
- 125 g unt
- 3 linguri faina alba
- 1 cana lapte
- 3 oua
- 3 rosii
- 200 g cascaval
- sare
- piper
- otet
- pesmet
Mod de preparare:
Speli conopida, o desfaci în bucheţele şi o opăreşti în apă sărată, în care ai pus şi 1 lingură de oţet. Scurgi bine bucheţelele de lichid şi le pui într-un vas termorezistent, uns cu unt şi presărat cu pesmet. Speli ciupercile, le tai felii şi le căleşti în unt.
Din unt, făină şi lapte faci un sos. Potriveşti gustul de sare şi piper. După răcire, adaugi ouăle bătute, ciupercile şi 100 g caşcaval ras. Cureţi roşiile de coajă şi de seminţe şi le aşezi peste bucăţile de conopidă.
Torni sosul, presari restul de caşcaval ras şi câteva bucăţi de unt, apoi dai vasul la cuptor pentru circa 30 de minute. Serveşti conopida astfel preparată, fierbinte, simplă, cu smântână sau cu sos de roşii.
Ciuperci cu conopida la cuptor
Pofta buna!