Ciuperci cu creveti si vin

Printeaza

Ciuperci cu creveti si vin din: ciuperci, creveti, vin, usturoi, lamaie, dafin, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci cu creveti si vin

  • 300 g ciuperci
  • 150 g creveţi
  • 150 ml vin alb
  • 1 căpăţână de usturoi zeamă de lămâie
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă creveţii şi taie-i în felii. Spală ciupercile şi toacă doar picioruşele, încinge puţin ulei şi căleşte creveţii, apoi adaugă picioruşele de la ciuperci, doi căţei de usturoi tocaţi, o foaie de dafin şi două linguri cu vin.

Fierbe totul până ce scade şi potriveşte cu sare şi piper. Umple pălăriile cu amestecul de creveţi şi aşază-le într-o tavă cu felii de usturoi.

Stropeşte cu zeamă de lămâie, iar din restul de vin, un pahar cu apă şi o lingură cu ulei, fă un sos şi toarnă-l în tavă, printre ciuperci. Dă la cuptor 20 de minute.

Serveşte ciupercile calde, cu pătrunjel proaspăt tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.