Ciuperci cu creveti si vin
PrinteazaCiuperci cu creveti si vin din: ciuperci, creveti, vin, usturoi, lamaie, dafin, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 300 g ciuperci
- 150 g creveţi
- 150 ml vin alb
- 1 căpăţână de usturoi zeamă de lămâie
- 1 foaie de dafin
- ulei de măsline
- pătrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţă creveţii şi taie-i în felii. Spală ciupercile şi toacă doar picioruşele, încinge puţin ulei şi căleşte creveţii, apoi adaugă picioruşele de la ciuperci, doi căţei de usturoi tocaţi, o foaie de dafin şi două linguri cu vin.
Fierbe totul până ce scade şi potriveşte cu sare şi piper. Umple pălăriile cu amestecul de creveţi şi aşază-le într-o tavă cu felii de usturoi.
Stropeşte cu zeamă de lămâie, iar din restul de vin, un pahar cu apă şi o lingură cu ulei, fă un sos şi toarnă-l în tavă, printre ciuperci. Dă la cuptor 20 de minute.
Serveşte ciupercile calde, cu pătrunjel proaspăt tocat.
Pofta buna!