Ciuperci cu creveti

Printeaza

O reteta de ciuperci cu creveti din: ciuperci, creveti, vin, usturoi, zeama de lamaie, foaie de dafin, ulei de masline, foaie de dafin, patrunjel vere, sare si piper.

E bine să cumperi ciupercile doar din magazin. Dacă stau lângă cele otrăvitoare, chiar şi ciupercile comestibile se pot contamina. Stropeşte ciupercile cu zeamă de lămâie imediat după ce le-ai curăţat sau adaug-o în apa în care le fierbi. Astfel, ciupercile îşi păstrează culoarea albă.

Dacă le cumperi de la ţărani, testează ciupercileînainte de a le consuma: în apa în care le fierbi, pune pătrunjel sau o ceapă întreagă. Dacă ciupercile sunt otrăvitoare, pătrunjelul se îngălbeneşte, iar ceapa se albăstreste.

Ingrediente:

  • 300 g ciuperci
  • 150 g creveti
  • 150 ml vin alb
  • 1 capatana de usturoi
  • zeama de lamaie
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă creveţii şi taie-i în felii. Spală ciupercile şi toacă doar picioruşele. Incinge puţin ulei şi căleşte creveţii, apoi adaugă picioruşele de la ciuperci, doi căţei de usturoi tocaţi, o foaie de dafin şi două linguri cu vin. Fierbe totul până ce scade şi potriveşte cu sare şi piper.

Umple pălăriile cu amestecul de creveţi, aşază-le într-o tavă cu felii de usturoi. Stropeşte cu zeamă de lămâie, iar din restul de vin, un pahar cu apă şi o lingură cu ulei, fă un sos şi toarnă-l în tavă printre ciuperci. Dă la cuptor 20 de minute. Serveşte ciupercile calde, cu pătrunjel proaspăt tocat.

Ciuperci cu creveti

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • creveti cu ciuperci

1 comentariu

  1. Simpla si buna reteta de ciuperci cu creveti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.