Ciuperci cu creveti
PrinteazaO reteta de ciuperci cu creveti din: ciuperci, creveti, vin, usturoi, zeama de lamaie, foaie de dafin, ulei de masline, foaie de dafin, patrunjel vere, sare si piper.
E bine să cumperi ciupercile doar din magazin. Dacă stau lângă cele otrăvitoare, chiar şi ciupercile comestibile se pot contamina. Stropeşte ciupercile cu zeamă de lămâie imediat după ce le-ai curăţat sau adaug-o în apa în care le fierbi. Astfel, ciupercile îşi păstrează culoarea albă.
Dacă le cumperi de la ţărani, testează ciupercileînainte de a le consuma: în apa în care le fierbi, pune pătrunjel sau o ceapă întreagă. Dacă ciupercile sunt otrăvitoare, pătrunjelul se îngălbeneşte, iar ceapa se albăstreste.
- 300 g ciuperci
- 150 g creveti
- 150 ml vin alb
- 1 capatana de usturoi
- zeama de lamaie
- 1 foaie de dafin
- ulei de masline
- patrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţă creveţii şi taie-i în felii. Spală ciupercile şi toacă doar picioruşele. Incinge puţin ulei şi căleşte creveţii, apoi adaugă picioruşele de la ciuperci, doi căţei de usturoi tocaţi, o foaie de dafin şi două linguri cu vin. Fierbe totul până ce scade şi potriveşte cu sare şi piper.
Umple pălăriile cu amestecul de creveţi, aşază-le într-o tavă cu felii de usturoi. Stropeşte cu zeamă de lămâie, iar din restul de vin, un pahar cu apă şi o lingură cu ulei, fă un sos şi toarnă-l în tavă printre ciuperci. Dă la cuptor 20 de minute. Serveşte ciupercile calde, cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ciuperci cu creveti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- creveti cu ciuperci
Simpla si buna reteta de ciuperci cu creveti!