Ciuperci cu busuioc
PrinteazaCiuperci cu busuioc din: ciuperci, unt, ulei, usturoi, lamaie, vin, busuioc, patrunjel, sare, piper, castraveti.
- un kilogram ciuperci champignons
- 75 g unt
- 75 ml ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- o jumătate de lămâie
- 200 ml vin alb dulce
- o lingură de busuioc uscat
- pătrunjel
- sare
- piper
- castraveţi verzi
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se pun într-o strecurătoare să se scurgă de apă. într-o cratiţă se încinge uleiul de măsline şi se adaugă ciupercile. Se lasă până când au început să se prăjească, apoi se amestecă şi se lasă să se prăjească încă cinci minute.
Se adaugă untul tăiat în cubuleţe şi se prăjesc încă cinci minute, timp în care vor căpăta o culoare maronie. Se condimentează cu sarea şi piperul după gust, se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat sau tăiat în felii subţiri.
Se mai călesc timp de două-trei minute, se adaugă sucul de la jumătatea de lămâie şi se lasă pe foc până când se evaporă lichidul format.
Se toarnă vinul alb, pătrunjelul şi busuiocul uscat. Se lasă să fiarbă la foc mediu, până când se formează un sos mai gros. Se servesc imediat, alături de o salată de castraveţi şi usturoi pisat.
Poftă bună!