Ciuperci cu busuioc

Printeaza

Ciuperci cu busuioc din: ciuperci, unt, ulei, usturoi, lamaie, vin, busuioc, patrunjel, sare, piper, castraveti.

Ingrediente:Ciuperci cu busuioc

  • un kilogram ciuperci champignons
  • 75 g unt
  • 75 ml ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • o jumătate de lămâie
  • 200 ml vin alb dulce
  • o lingură de busuioc uscat
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • castraveţi verzi

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se pun într-o stre­curătoare să se scurgă de apă. într-o cratiţă se încinge uleiul de măsline şi se adaugă ciupercile. Se lasă până când au început să se prăjească, apoi se amestecă şi se lasă să se prăjească încă cinci minute.

Se adaugă untul tăiat în cubu­leţe şi se prăjesc încă cinci minute, timp în care vor căpăta o culoare maronie. Se condimentează cu sarea şi piperul după gust, se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat sau tăiat în felii subţiri.

Se mai călesc timp de două-trei minute, se adaugă sucul de la jumătatea de lămâie şi se lasă pe foc până când se evaporă lichidul format.

Se toarnă vinul alb, pătrunjelul şi busuiocul uscat. Se lasă să fiarbă la foc mediu, până când se formează un sos mai gros. Se servesc imediat, alături de o salată de castraveţi şi usturoi pisat.

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.