Ciuperci cu ficatei (varianta)
PrinteazaCiuperci cu ficatei din: ciuperci, ceapa, morcov, ulei, marar, patrunjel, sare, rosii decojite, ficat de pasare, ardei, cartofi.
- 200 g ciuperci albe
- 1 ceapă
- 1 morcov
- ulei
- mărar
- pătrunjel
- sare
- 1 cutie roşii decojite sau bulion
- 4 bucăţi ficat de pasăre
- 1 ardei gras roşu
- cartofi pentru piure
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile de pieliţă, le speli şi le tai mărunt.
Ceapa tocată şi morcovul ras le căleşti în apă cu ulei timp de 10 minute, apoi pui ciupercile şi puţin ardei. Fierbi ciupercile timp de 20 de minute ca să-şi lase zeamă, apoi adaugi roşiile decojite, o ceaşcă de apă, mărar, pătrunjel şi sare. Fierbi sosul timp de 30 de minute într-o cratiţă cu capac, amestecând din când în când.
Focul trebuie să fie încet. Cu 10 minute înainte de a fi gata, adaugi ficăţeii care au fost fierţi înainte şi îi tai în două.
Mai laşi să dea un clocot şi preparatul este gata.
Consumi tocăniţa cu piure de cartofi.
Ciuperci cu ficatei
Pofta buna!