Ciuperci cu ficatei (varianta)

Printeaza

Ciuperci cu ficatei din: ciuperci, ceapa, morcov, ulei, marar, patrunjel, sare, rosii decojite, ficat de pasare, ardei, cartofi.

Ingrediente:Ciuperci cu ficatei

  • 200 g ciuperci albe
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ulei
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • 1 cutie roşii decojite sau bulion
  • 4 bucăţi ficat de pasăre
  • 1 ardei gras roşu
  • cartofi pentru piure

 

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile de pieliţă, le speli şi le tai mărunt.

Ceapa tocată şi morcovul ras le căleşti în apă cu ulei timp de 10 minute, apoi pui ciupercile şi puţin ardei. Fierbi ciupercile timp de 20 de minute ca să-şi lase zeamă, apoi adaugi roşiile decojite, o ceaşcă de apă, mărar, pătrunjel şi sare. Fierbi sosul timp de 30 de minute într-o cratiţă cu capac, amestecând din când în când.

Focul trebuie să fie încet. Cu 10 minute înainte de a fi gata, adaugi ficăţeii care au fost fierţi înainte şi îi tai în două.
Mai laşi să dea un clocot şi preparatul este gata.

Consumi tocăniţa cu piure de cartofi.

 

Ciuperci cu ficatei

Ciuperci cu ficatei

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.