Ciuperci cu grau si ridichi
PrinteazaCiuperci cu grau si ridichi din: ciuperci, branza de vaci, parmezan, ou, grau copt, ridichi rosii, castraveti, ceapa verde, morcov, cimbru, ulei de masline, otet, sare, piper, ardei iute, nuca.
- 500 g ciuperci
- 200 g brânză de vaci
- 100 g parmezan
- un ou
- 100 g grâu copt
- o legătură de ridichi roşii
- doi castraveţi verzi
- o legătură de ceapă verde
- un morcov
- 4 fire de cimbru
- 100 ml ulei de măsline
- 30 ml oţet de mere
- sare
- piper
- ardei iute
- nucă
Mod de preparare:
Grâul se opăreşte cu apă clocotită, se amestecă cu sare, piper şi cimbru. Brânza de vaci se pune într-un bol impreună cu parmezanul, sare, piper şi cimbru după gust. Se adaugă oul, şi un fir de ceapă tocat. Ciupercile se curăţă de codiţe, se amestecă bine cu puţin ulei, sare şi piper, apoi se umplu cu pasta din bol.
Se aşază pe o tavă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce umplutura capătă o culoarea aurie.
Codiţele se taie înjumătăţi, se prăjesc în puţin ulei cu sare şi piper, se scurg şi se pun într-un bol.
Se adaugă ridichile tăiate ron-dele, castraveţii verzi tăiaţi în jumătăţi, apoi felii şi morcovul curăţat dat prin râzătoare. Se toarnă restul de ulei şi oţetul, se presară sare şi piper după gust, cimbrul rămas, ceapa verde tocată, se amestecă şi salata obţinută se serveşte alături de ciupercile calde şi grâul cald.
Ciuperci cu grau si ridichi
Pofta buna!