Ciuperci cu mamaliguta
PrinteazaCiuperci cu mamaliguta din: ciuperci, naut, usturoi, oregano, unt, ceapa, ulei, verdeata, sare, piper, malai, apa, sare.
- o conservă mică ciuperci feliate
- o conservă mică năut gata fiert
- un căţel usturoi
- puţin oregano
- 25 g unt
- o ceapă
- o lingură ulei
- verdeaţă, după gust
- sare
- piper
Pentru mămăligă:
- 200 g mălai
- 300 ml apă
- o linguriţă sare
Mod de preparare:
Ciupercile şi năutul se trec sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
In unt topit si în ulei încins se pun ceapa si usturoiul măruntite, la călit. Se presară cu sare.
După ce s-au înmuiat, se adaugă ciupercile şi se călesc 10 minute.
Se adaugă şi năutul şi se mai călesc 10 minute împreună.
Se potriveşte gustul de oregano, sare şi piper, se presară verdeaţa şi se serveşte cu mămăliga preparată în prealabil din mălai, apă şi sare.
Pofta buna!