Ciuperci cu mozzarella la cuptor
PrinteazaCiuperci cu mozzarella la cuptor din: ulei de masline, ceapa, ciuperci champignon, mascarpone, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mozzarella, pesmet, rucola, rosii cherry, usturoi.
- 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns
- 1 ceapa, tocata
- 4 ciuperci champignon mari, cozile tocate marunt
- 100 g de mascarpone
- coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
- 4 linguri de pesto
- 125 g de mozzarella, rupta in bucati
- 25 g pesmet
- 1 mana de rucola
- 100 g rosii cherry, taiate in jumatati
- paine cu usturoi, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge jumătate din cantitatea de ulei. Intr-o cratiţă mică şi căleşte ceapa şi cozile de ciuperci timp de 5-8 minute, până se înmoaie. Transferă-le într-un bol, lasă-le să se răcească puţin, apoi adaugă mascarpone, coaja rasă de lămâie, pesto, mozzarella, sare şi piper.
Incălzeşte cuptorul la 200°C. unge cu ulei o tavă mică pentru cuptor şi pune în ea pălăriile de ciuperci, răsturnate, într-un singur strat. împarte umplutura între ciuperci, întinzând-o pentru a umple pălăriile. Presară deasupra fiecăreia pesmet şi puţin piper negru proaspăt măcinat, apoi dă tava la cuptor 25-30 de minute, până când ciupercile se frăgezesc, iar umplutura este crocantă la exterior.
Intre timp, prepară dressingul. Amestecă restul de ulei cu zeama de lămâie şi puţină sare şi piper. Stropeşte frunzele de rucola şi roşiile cu dressingul chiar înainte de a servi. Alătură ciupercilor pâine cu usturoi.
Ciuperci cu mozzarella la cuptor
Pofta buna!
Bune rau astea