Ciuperci cu naut si dovleac

Printeaza

Ciuperci cu naut si dovleac din: ciuperci, lamai, dovleac, ulei, cimbru, usturoi, naut, smantana.

Ingrediente:Ciuperci cu naut si dovleac

  • 10 ciuperci
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • seminţe de dovleac, rumenite
  • 1 dovleac
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 0 legătură de cimbru
  • 2 căţei de usturoi, tocat
  • 400 g năut din conservă
  • 2 linguriţe seminţe de chimen
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
  • 4 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C.

Unge dovleacul cu 3 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă cimbru, praful de chilii şi usturoiul, sare şi piper. Aşază în tava de copt, acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 30 minute.

Lasă sâ se răcească şi mărunţeşte împreună cu năutul, pentru a obţine o pastă. Adaugă chimenul, zeama de lămâie, pătrunjelul şi smântână şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Aşazâ ciupercile în tava unsă cu ulei, presară cimbrul rămas şi stropeşte cu puţină zeamă de lămâie.

Dă la cuptor 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.