Ciuperci cu peste si sos de mustar
PrinteazaCiuperci cu peste si sos de mustar din: ciuperci, peşte (de preferinţă păstrăv), margarină, cimbru, ceapă verde, oţet sau zeamă de lămâie, sare, piper, margarină, făină, cepe, supă de legume, vin alb, muştar clasic, zahăr, piper măcinat, sare.
- 500 g ciuperci
- 500 g peşte (de preferinţă păstrăv)
- 100 g margarină
- 1 vârf de cuţit cimbru uscat mărunţit
- 2 fire ceapă verde
- 2 linguri oţet sau zeamă de lămâie
- piper
- sare
Pentru sosul de muştar:
- 50 g margarină
- 50 g făină
- 2 cepe
- 300 ml supă de legume
- 100 ml vin alb
- 3 linguri Muştar clasic Polimark
- 10 g zahăr
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi peştele şi le speli bine. Le fierbi 25 de minute îâ foc mediu, cu oţetul. Scurgi peştele fiert, îl cureţi de oase şi îl treci prin maşina de tocat.
Cureţi ciupercile şi le speli. Tai mărunt picioruşele ciupercilor şi ceapa curăţată. în 75 g margarină topită, căleşti picioruşele ciupercilor şi ceapa, amestecând.
Adaugi peştele tocat, cimbrul, piper şi sare după gust şi omogenizezi. Cu această pastă umpli ciupercile. Le coci 20 de minute la foc mediu, într-o tavă unsă cu margarina rămasă.
Pentru sosul de muştar, topeşti margarina într-o tigaie aşezată pe foc, adaugi ceapa fin tocată, iar dupa ce aceasta s-a înmuiat, presari făina şi stingi cu supa fierbinte de legugume si cu vin, pe care le torni în cantităţi mici, amestecând energic.
Când sosul a căpătat consistenţa unei smântâni, adaugi muştarul clasic, zahărul, piper şi sare după gust. Stingi focul şi pasezi sosul prin sită. Serveşti ciupercile calde, alături de sosul de muştar.
Ciuperci cu peste si sos de mustar
Pofta buna!