Ciuperci cu peste si sos de mustar

Printeaza

Ciuperci cu peste si sos de mustar din: ciuperci, peşte (de preferinţă păstrăv), margarină, cimbru, ceapă verde, oţet sau zeamă de lămâie, sare, piper, margarină, făină, cepe, supă de legume, vin alb, muştar clasic, zahăr, piper măcinat, sare.

Ingrediente:Ciuperci_cu_peste_si_sos_de_mustar

  • 500 g ciuperci
  • 500 g peşte (de preferinţă păstrăv)
  • 100 g margarină
  • 1 vârf de cuţit cimbru uscat mărunţit
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 linguri oţet sau zeamă de lămâie
  • piper
  • sare

Pentru sosul de muştar:

  • 50 g margarină
  • 50 g făină
  • 2 cepe
  • 300 ml supă de legume
  • 100 ml vin alb
  • 3 linguri Muştar clasic Polimark
  • 10 g zahăr
  • piper măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi peştele şi le speli bine. Le fierbi 25 de minute îâ foc mediu, cu oţetul. Scurgi peştele fiert, îl cureţi de oase şi îl treci prin maşina de tocat.

Cureţi ciupercile şi le speli. Tai mărunt picioru­şele ciupercilor şi ceapa curăţată. în 75 g margarină topită, căleşti picioruşele ciupercilor şi ceapa, ames­tecând.

Adaugi peştele tocat, cimbrul, piper şi sare după gust şi omogenizezi. Cu această pastă umpli ciupercile. Le coci 20 de minute la foc mediu, într-o tavă unsă cu margarina rămasă.

Pentru sosul de muştar, topeşti margarina într-o tigaie aşezată pe foc, adaugi ceapa fin tocată, iar dupa ce aceasta s-a înmuiat, presari făina şi stingi cu supa fierbinte de legugume si cu vin, pe care le torni în cantităţi mici, amestecând energic.

Când sosul a căpătat consistenţa unei smântâni, adaugi muştarul clasic, zahărul, piper şi sare după gust. Stingi focul şi pasezi sosul prin sită. Serveşti ciupercile calde, alături de sosul de muştar.

Ciuperci cu peste si sos de mustar

Ciuperci_cu_peste_si_sos_de_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.