Ciuperci cu praz la cuptor
PrinteazaCiuperci cu praz la cuptor din: ciuperci, sunca, praz, unt, cascaval, ulei de masline, sare, piper, oregano.
- 20 de ciuperci champignon (1 kg) potrivite ca mărime
- 100 g şuncă
- 50 g praz
- 50 g unt
- 50 g caşcaval
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Speli ciupercile şi le scoţi codiţele. Le tai cât mai mărunt, la fel şi prazul şi şunca. Le pui la călit timp de 10 minute, la foc potrivit, în uleiul de măsline.
Condimentezi cu sare, piper şi oregano. Intr-o tavă pui folie de aluminiu, pe care aşezi ciupercile. în fiecare căciuliţă pui un vârf de cuţit de unt, după care le umpli cu grijă, cu amestecul, folosind o linguriţă, în cuptorul încins la 200 de grade, le laşi timp de 20- 30 minute.
Le scoţi şi presari caşcavalul ras.
Pofta buna!