Ciuperci cu pui la cuptor

Printeaza

Ciuperci cu pui la cuptor din: cartofi, piept de pui, cascaval, ciuperci, ceapa, ou, smantana, ulei, rozmarin, piper si sare.

Ingrediente:Ciuperci_cu_pui_la_cuptor

  • 3 cartofi
  • 1 piept de pui
  • 150 g cascaval
  • 10 ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 100 ml smantana
  • ulei
  • rozmarin
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală cartofii, înţeapă-i cu o furculiţă şi pune-i la fiert în coajă pentru 15 de minute. Intre timp, curăţă ceapa şi ciupercile şi taie-leîn felii, respectiv solzişori. Incinge puţin ulei într-o tigaie şi trage ceapa, iar când se înmoaie, adaugă ciupercile şi căleşte-le până ce se rumenesc.

Taie pieptul de pui în fâşii subţiri (îndepărtează pielea şi osul, dacă este cazul) şi pune-le câteva minute în tigaie lângă restul legumelor. Stinge focul şi potriveşte de sare şi piper. Scurge cartofii, curăţă-i şi taie-i în felii după ce s-au răcorit.

Unge o vas uns cu ulei si asază un strat de felii de cartof, unul de legume şi carne şi rade caşcaval. Dacă vasul este mai adânc, repetă succesiunea straturilor, terminând cu unul de caşcaval. Toarnă deasupra oul bătut cu smântână, presară rozmarin şi dă la cuptor 20 de minute.

Ciuperci cu pui la cuptor

Ciuperci_cu_pui_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.