Ciuperci cu roşii şi ardei graşi
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de Ciuperci cu roşii şi ardei graşi din: ciuperci, rosii, ardei rgasi, ceapa, ulei, verdeata, piper si sare dupa gust.
- 500 g ciuperci
- 500 g roşii
- 4-5 ardei graşi
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- verdeaţă
- piper
- sare după gust
Mod de preparare:
Se laeg de preferinta ciupercile mici (de camp sau de crescatorie). Se curata si se taie in doua sau in patru, in functie de marime.Pe masura ce sunt curatate se pun intr-un vas cu apa rece in care s-a adaugat zeama de lamaie sau un praf de sare, ca sa nu se innegreasca pana se gatesc.
Intre timp, se pune ceapa taiata marunt intr-o cratita cu unt cu ulei si se caleste pana icnepe sa se ingalbeneasca, dupa care se adauga ciupercile, sare, piper si, impreuna, se mai calesc 10-20 de minute. Apoi se adauga rosiile curatate de pielita si de seminte si taiate in bucati, se lasa sa fiarba acoperit sau se introduce cratita cateva minute la cuptor.
Se servesc ca garnitura la fileuri de peste fiert sau la peste prajit.