Ciuperci cu smantana si galuste delicioase
PrinteazaCiuperci cu smantana si galuste delicioase din: ciuperci de padure, unt, faina, supa de ciuperci, ceapa, smantana dulce, smantana fermentata, otet, ceapa verde, lapte, unt, gris, oua, sare.
- 400 g ciuperci de padure asortate
- 3 linguri unt
- 2 linguri faina
- 750 ml supa de ciuperci
- 1 ceapa
- 200 ml smantana dulce
- 200 ml smantana fermentata
- 1 lingura otet
- 2 linguri ceapa verde tocata
galuste:
- 500 ml lapte
- 2 linguri unt
- 200 g gris
- 2 oua
- sare
Mod de preparare:
Se curata ciupercile si se taie felii. Se topesc 2 linguri de unt şi se presară făină; se căleşte, se stinge cu supă rece şi se lasă să fiarbă 10 min. Se pune deoparte. Se topeste resutl de unt si se caleste ceapa tocata; se adauga ciuperci, sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse circa 10 minute.
Se adauga rantasul si se lasa sa fiarba la foc moale 15 minute. Se adauga la final smantana si otetul si nu se lasa sa fiarba.
Se prepara galustele: se pune la fiert laptele, cu sare si unt; se adauga grisul in ploaie si se lasa sa fiarba la foc moale. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se inglobeaza pe rand ouale. Se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare si se fierb galustele. Se servesc cu sosul de ciuperci.
Ciuperci cu smantana si galuste delicioase
Pofta buna!